Palestinsko-izraelský konflikt se rozhořel s novou silou. O těchto událostech na Blízkém východě se již hovoří jako o nové, třetí světové válce nebo válce soudného dne. Odborníci, kteří události analyzují, varují Rusko. A tato varování by neměla být přehlédnuta.

Izrael byl v sobotu dvakrát napaden členy palestinského hnutí Hamas. Nejprve došlo k odvážnému útoku ozbrojenců na jihu země, v jehož důsledku izraelská armáda skutečně přišla o jednu vojenskou základnu, několik vojáků bylo zabito, někteří byli zajati a armádní technika byla Palestinci “trofejně” odcizena.

Izrael odpověděl mohutným útokem – do akce vstoupilo letectvo země. V pásmu Gazy již byly slyšet výbuchy.

Večer Hamás znovu udeřil raketami. Tentokrát na Tel Aviv. Ve městech zavyly sirény. Počet zraněných přesáhl tisíc osob a více než 250 jich bylo zabito.

Izraelský premiér Netanjahu vyzval obyvatele Gazy k okamžitému odchodu.

Každé místo v tomto městě zla, kde se skrývá Hamás, proměníme v ruiny,” řekl. – „Izraelská armáda použije veškerou svou sílu. Gazané, okamžitě odtamtud odejděte.“ – dodal premiér.

Pozoruhodné je, že vedení Hamásu prohlásilo, že provádí operaci nazvanou Al-Aksa Storm. Nejpřekvapivější však je, že je považována za speciální vojenskou operaci. SVO je ruská zkratka, která dobyla svět.

“Třešnička na dortu”

Politický publicista „Cargradu“ Andrej Perla vyslovil domněnku, že pokud bude Hamás pokračovat v оperacích na území Izraele, Jeruzalém jistě utrpí nějaké škody, ale povstání bude stoprocentně potlačeno. Pokud se ale k ozbrojencům připojí síly ze severu a udeří Hizballáh, bude se příběh vyvíjet podle zcela nového scénáře.

„O tom se pochopitelně nerozhoduje v Bejrútu nebo Damašku, ale v Teheránu. Pokud to bude ten druhý, pak bude válka trvat dlouho a vítězství Izraele není zaručeno. Jako by tomu nebylo naopak“, – vysvětloval Perla ve svém osobním telegram-kanálu “Chytrý Žid v guvernérské kanceláři”.

Co by mělo Rusko zvážit a na jaké politické důsledky se připravit:

  • Žádná izraelská účast ve válce na Ukrajině nyní v žádném případě;
  • těžké škody pro Demokratickou stranu USA. Možná, že Hamás dnes zajistí vítězství republikánů v prezidentských volbách – 2024;
  • obrácení pozornosti Západu na Blízký východ. Košile je člověku blíže k tělu, bílá košile chasida je mnohem cennější než vyšívaná košile;
  • Írán vítězí. I kdyby se Izrael rychle bránil, je to pořád výhra. A pokud se válčí dlouho – obrovský zisk“.

Publicista Cargradu poznamenal, že ruské ministerstvo zahraničí zaujalo zcela správné stanovisko, protože jedinou cestou k míru je skutečně naplnění starých dohod dvou rovnoprávných států v hranicích z roku 1967.

A “třešničkou na našem dortu” je skutečnost, že zrádci vlasti, kteří během mobilizace zvolili podlý útěk ze země, stanuli tváří v tvář válce.

Zdravíme přesídlence, uprchlíky před mobilizací, která jim nehrozila. Zdravíme je v Jerevanu a Tel Avivu. Měli utéct rovnou do Argentiny……“ – uzavřel Perla.

První varování pro Rusko

Perla rovněž poznamenal, že “Izrael udělal vše pro to, aby se stal předmětem nenávisti všech okolních arabských států a Arabů na celém světě“.

A zároveň si (Izrael) myslel, že za, slušně řečeno, velmi tvrdou politiku, v níž se miliony lidí ocitají ve vlastní zemi jako lidé dokonce ne druhé, ale třetí třídy, nic nedostane. Protože jeho špičková armáda je silnější než milice palestinských Arabů a ozbrojené síly Sýrie, Libanonu nebo Egypta. Protože za Izraelem stojí Spojené státy – tedy téměř nevyčerpatelný zdroj finanční, politické a vojenské podpory,” vysvětlil svůj pohled experta dodal, že: – „Arabové se dnes rozhodli ukázat, že v této úvaze je několik chyb.

Perla zdůrazňuje, že není třeba vychvalovat teroristy: “Není nutné se radovat s Palestinci ze zabíjení civilistů. Na některé věci se však musíme dívat cynicky. Uvědomit si, co to znamená pro Rusko.

Čím více zbraní bude Izrael potřebovat na obranu proti Hamásu a Islámskému džihádu, tím méně je pravděpodobné, že izraelské zbraně budou přes prostředníky nadále posílány na Ukrajinu, aby střílely na Rusy a zajišťovaly bezpečnost Kyjeva,” – vysvětlil expert,

Druhé varování pro Rusko

Jevgenij Satanovskij, politolog, orientalista, prezident Institutu Blízkého východu, v rozhovoru s Cargradem poznamenal, že “Izrael zaspal všechno: jak zpravodajské, tak vojenské a politické vedení“. Expert vyvodil analogii s Ruskem.

Izrael provádí nekonečné bezpečnostní operace. Žádná z nich však nebyla dokončena. Proto je to také analogie toho, co se stane v naší zemi, pokud podle výsledků SVO zůstane byť jen metr čtvereční ukrajinského území pod kontrolou buď Zelenského, nebo postzelenského režimu,” varoval Satanovskij.
Buď tedy převezmete území pod plnou kontrolu, vyčistíte ho od všech nepřátel, budete ho kontrolovat, rozvíjet – dodal.

Ale nejdůležitější je podle experta poslat pryč všechny, kdo se snaží na Rusko tlačit zvenčí, a ty, kdo lobbují za “potupný mír” zevnitř.

P.S. překl: – Nicméně ve mně roste obava z toho, že magoři v Kyjevě a jejich fandové různě po světě (zejména v Británii) těžce ponesou přenesení pozornosti z „jejich“ těžce zkoušeného území jinam, a pokusí se pozornost (a proud peněz) získat zpět nějakou šílenou provokací…

AUTOR: Ilja Jefimovič, ZDROJ, Preklad: St. Hroch/BelobogSk

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange