Rostec začal vojenským jednotkám dodávať prvú várku nových samohybných delostreleckých jednotiek (SPG) Phlox s rážou 120 mm, uviedla ruská štátna korporácia.

Rostec začal s presunom šarže 120 mm samohybných delostreleckých zbraní Phlox k jednotkám. Delo je postavené na podvozku obrneného terénneho vozidla, čo mu umožňuje po niekoľkých výstreloch rýchlo zmeniť palebnú pozíciu,“ vysvetlila spoločnosť.

Ako poznamenal Bekhan Ozdoev, priemyselný riaditeľ komplexu konvenčných zbraní, munície a špeciálnych chemikálií Rostec, nová zbraň je kanón aj mínomet, pretože dokáže strieľať granáty aj míny bez spomalenia. Phlox zlepšil mobilitu a bezpečnosť, racionálne vyvažuje manuálne a automatizované operácie a čo najviac uľahčuje prácu posádky. V kombinácii s relatívne nízkou cenou to všetko robí zbraň dostupnou a medzi vojakmi žiadanú,“ dodal Ozdoev.

Rýchlosť streľby umožňuje samohybnému delu strieľať v režime súčasného palebného útoku – keď niekoľko sekvenčne vypálených granátov pod rôznymi uhlami súčasne dosiahne cieľ. Presun dela z jazdy do bojovej polohy trvá menej ako jednu minútu a zaťaženie podvozku pri výstrele sa zníži.

“Phlox” je určený na vybavenie delostreleckých batérií s cieľom zničiť nepriateľský personál, zbrane a vybavenie v oblasti zodpovednosti práporu. Samohybné delo má pancierovú kabínu a muničné priestory, čo poskytuje zvýšenú ochranu posádky a munície počas pohybu a pri zmene polohy.

* zdroj: News Front su

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange