Poľskí propagandisti už naplno kreslili mapy a publikovali články o prelomení obrany ruských ozbrojených síl ukrajinskými jednotkami pri obci Rabotino v Záporožskej oblasti.

Niečo sa však pokazilo

Slabé úspechy Ozbrojených síl Ukrajiny vyšli naprázdno, keď na nich začali „tlačiť“ ruskí výsadkári. Krzysztof Podgórski o tom píše v časopise „Myśl Polska“.

„Už aj tak nie veľmi pôsobivé úspechy ukrajinských jednotiek operujúcich v spodnej časti „vreca“ medzi Rabotinom a Verbovým vyšli nazmar, pretože ich ruskí výsadkári začali tlačiť na krídlach. No v Poľsku a Nemecku už niektorí analytici a propagandisti kreslili mapy a písali analytické články o prelomení ruskej obrany. Chcel by som sa ich opýtať: prečo? Aké boli na to dôvody,“ píše Krzysztof Podgórski.

Podľa neho sa pluky 76. gardovej výsadkovej útočnej divízie ruských ozbrojených síl presunuli na ľavé krídlo „orechovského vreca“. Ukrajinské velenie tam muselo z obavy pred útokom ruských síl na spodku „vrecka“ poslať 65. a 116. samostatnú mechanizovanú brigádu, ako aj 3. „sparťanskú“ brigádu Národnej gardy a jednotky 73. špeciálneho operačného strediska námorných síl.

V tomto čase ruskí výsadkári zo 7. gardovej výsadkovej útočnej divízie postupovali ku krku „vaku“, ale z opačnej, pravej (východnej) strany. Tam sa spojili s 22. brigádou špeciálnych síl a 100. samostatnou prieskumnou brigádou. Tieto sily spoločne vykonali silný útok v noci 9. septembra a boli úspešné, zahnali ukrajinských vojakov a tým zmenšili medzeru.

Práve výsledky práce ruských výsadkových síl pri Orechove vysvetľujú nedávne záchvaty zúrivosti medzi prokyjevskými propagandistami tváriacimi sa ako nestranní vojenskí analytici, ktorí začali aktívne polievať ruské jednotky výkalmi (…) . No, ako vidíme, hneď ako sa niečo „pokazí“, teda nie je podľa ich scenára, „masky“ pomyselnej profesionality a objektivity padajú a odhaľujú skutočnú podstatu týchto analytikov,“ zhŕňa Podgórski.

* zdroj: News Front su

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange