(pokračovanie po veľkej prestávke..)

Namiesto úvodu sa prosím oboznámte najprv s „organizačnými pokynmi“.

TOTO je pozvanie na praktickú školu života, ktorú by mal absolvovať každý poctivo zmýšľajúci ČLOVEK, ktorí nemá čas sa zastaviť, spoznať a následne popremýšľať nad SKUTKAMI „našich ľudí“, ktoré sa stali – vrátane tých, ktorí majú dôvod nezaujímať sa o TO, čo sa okolo nich deje z nepoctivých príčin. S argumentom, že ich politika nezaujíma. Smutné pri pomyslení, že ide zväčša o skupinu tých, ktorí vie hrýzť svedomie najviac. Preto tie informácie majú u nich zaracha. Aby sa im spokojnejšie a pohodlnejšie (pre)žilo. Nechcejúc si pripustiť, že tá „politika“, to je dnes viac ako kedykoľvek doposiaľ – ich/náš každodenný život so všetkými problémami bytia a žitia, s ktorými sa stretávame od rána do noci.

A dnes už nielen smutné, ale pre celý národ už osudové, že práva táto skupina ľudí je dnes, v predvolebnom čase jazýčkom na váhach. Tých váh, ktoré nám možno budú po 30.septembri merať všetko, čo smieme, čo si môžeme dovoliť, čo a kde môžeme hovoriť, aké (nové) svetonázorové hodnoty máme vyznávať. A komu za ne vďačiť.

Preto tá potreba poznania (vopred) a uvedomenia si, že to „meranie hodnôt“ už nebude s právom voľby, ale s imperatívom, aký už predoslal (mediálny) tribún z dnešného „mediálneho Olympu“ v názornej ukáže, akú ste mali možnosť „vzhliadnuť“ na predchádzajúcom cvičení.

TOTO pozvanie je teda v prvom rade určené pre tento okruh „poslucháčov“, „ubehaných stavebných robotníkov, ktorí nemajú čas nakladať“ a pre „pštrosov“, ktorí len nechcú vedieť – že ten imperatív novej doby, nástroj prevýchovy už netrpezlivo čaká pred prahom nášho domu. Aby sa doňho konečne (po nevydarenom pokuse pred 3,5 rokmi) dostali.

REČ je o nástroji určenom na nás. Avizovanom mediálnym tribúnom novej slušnosti, novej morálky, čo hrá dnes v mediálnom orchestri prvé husle. Reč je o VÁS – VY, odcitujem:

  • „čo nie ste ani ľudia, ale DOBYTOK s teľacím IQ“..
  • „ktorých by mali otitulovať, že ste pohlavný úd, debil a dobytok“..
  • „na ktorých nestačí len cukor (lotéria), ale treba aj poriadne dlhý bič“..

A týmto okruhom pozvaných – vo význame BUDÍČKA – to na dnešnú 2. hodinu nekončí. „Externe“ sú prizvaní aj tí – praktizujúci novú slušnosť a morálku – „progresívni“, „demokratickí“, slobodní a solidárni“ straníci a ich učeníci – vo význame ZRKADLA, toho pravého, krivého, s úmyslom spoznať sa v ňom, spoznať v ňom svoje hodnotové vyznanie. Ako výpovedný modus vivendi volebných kandidátov, uchádzajúcich sa o dôveru svojich dnešných spovedníkov.

Ako inak na čele so ženou s 2-mi tvárami, s dvojakým metrom a už aj bičíkom. Ženou, ktorá „nerozumie tejto KRAJINE“, ženou ochrankyňou „svojich ľudí“, ženou „citlivou“ na ich osudy, zato nadobro hluchou a slepou na ich zdieľané metódy za vyšetrovacím stolom a vo verejnom priestore.

Takže vitajte po veľkej prestávke. A otvárajte oči a uši. Ústa sa už budú otvárať samé.

A nedá sa začať inak – ako parafrázujúc alarmujúce slová vizionára, nesmrteľného KRYL-a:
V strede Európy sa opäť vymenili stráže.
A hľa, zase len (farizej), zlodej a vrah ľuďom
o (zodpovednosti) a o morálke káže.

Ilustratívne asi takto:

„Ak chceme žiť ako jedno spoločenstvo, NÁROD, musíme spolupracovať. Predpokladom toho je SLUŠNOSŤ v komunikácii, vo vzťahoch. Ak budeme preferovať deštrukciu, NENÁVISŤ, STRACH na dosiahnutie cieľov, povedie nás to k ROZKLADU.“

I.

Nuž poďme tie farizejské slová autorky rozmeniť na praktické drobné. Začnime tam, kde sme skončili na 1.hodine – s nedokončeným „pracovným rokovaním“ elitných ochrancov zákona a spravodlivosti.

„Henta pani Santusová je taká zvláštna. prijbaná…Teraz tam je pča v robote…Zapálime jej auto kanistrom…Ja som chcel tam dať na výstrahu štyroch ježkov, no ale tak, keď to chceš poňať hneď takto z ostra…
Lebo nemyslím si že je cesta ju takto ujbať po procesnej stránke, ale ju jednoducho zdiskreditovať… Len ju treba, ako keby ju normálne spraviť a do väzby jbnúť…ju treba jbnúť toto dobre neskončí… A zrazu keby bola v putách ona sa zlomí hneď…že ju treba kopnúť do pče…”

A to „pracovné rokovanie“ malo aj ďalšie pokračovanie:

Dajme obrazom:

PS pre legitimitu uvedeného: Inšpekcia Ministerstva vnútra vyšetrovateľov NAKA odpočúvala za pomoci nasadeného agenta a ich bývalého kolegu z tímu Jána Kaľavského ešte v lete 2021. Ide o odposluchy z ich auta a ich pracovných priestorov.

Bližšie vysvetlivky:

Vyšetrovatelia NAKA boli obvinení zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, respektíve marenia spravodlivosti. Podľa obvinenia mali vyfabulovať dôvody stíhania proti členom Inšpekcie MV SR a Slovenskej informačnej služby. Santusová bola pritom vedúcou špecializovaného vyšetrovacieho tímu OBLÚK, zriadeného v pôsobnosti Úradu inšpekčnej služby MV SR.

A predčasné FINÁLE : to prišlo z „advokátskej kancelárie“ v postavení najvyššieho ústavného činiteľa :
„Považujem za veľmi znepokojujúce, že podľa súdu sú vyšetrovatelia (z NAKA), ktorí na týchto kauzách pracujú, predmetom bezdôvodného stíhania“ (!!!)

Treba ešte vôbec pripomínať súbeh „činov“, ktoré sa v tomto verejnom vyhlásení zrazili so zákonom a morálkou takto natvrdo, takto verejne, takto už bez akýchkoľvek škrupúľ..?

Poznajúc (uvedené) výroky ľudí, navyše podozrivých zo spáchania zločinov, ktorých vypočúvajú, zatýkajú, či obviňujú policajti, ktorí sú sami obvinení zo zločinu – prejudiciálnym spôsobom – v právne neuzatvorenom prípade – teda počas „živého“ trestného konania – OBHAJUJE nositeľka ocenenia „Justitia Awards“, „získaného pre výnimočnú ženskú právnickú osobnosť roka“ (ako hrdo uviedlo SME, 10.9 2021).

Alebo, žeby to bolo tou (ne)regulárne chýbajúcou (neabsolvovanou) advokátskou praxou..?

LEBO seriózne to komentovať nejde. To by bolo prinajmenšom neúctivé k takej (na Slovensku) vzácnej komodite ako je zákon a jej matka – morálka..

DOSLOV k tejto preťažkej strastiplnej téme (už len na čítanie hrôzu-naháňajúcu..):

„Mne ide o život. Nechcem byť utýraný a náhodne mi oko vypadne pri kľukoch. To nechcem zažiť. Viem, čoho sme boli schopní,“ uviedol Ján Kaľavský, ten nasadený agent, o ktorom bola reč predtým. Dnes rovnako trestne stíhaný..

(Momentálne sa Kaľavský nachádza na území Bosny a Hercegoviny, kde sa ukrýva, aby – podľa jeho slov – „neskončil ako Lučanský“).

A na ZÁVER prišlo aj „ROZUZLENIE“ tohto príbehu. Rozuzlenie, ktoré prispelo k lepšiemu pochopeniu vyhodenej spiatočky panej z paláca – PREČO bolo treba zaprieť vlastné slová o konaní prd-časných volieb do konca júna..

LEBO každého človeka pri zmysloch musí nabádať otázka, prečo sme zrazu svedkami početného ranného dobíjania sa do domov rozhodných oponentov dnešnej moci, prečo ten akútny poplach v NAKA, prečo robia v prípravnom konaní už elementárne (procesné) chyby. A tým aj prečo § 363 Trestného poriadku je takým tŕňom v oku „spravodlivých“..

LEBO sa javí, že (skrátený) ČAS..?

Lebo sa javí, že „rozvrh“, ktorý umožňoval „rozložiť prácu“ na obdobie (pôvodne) limitované do jari roka 2024 sa scvrkol na čas limitovaný 30. septembrom 2023..?

Či chvalabohu aj zato..? (malá prestávka..)

Secured By miniOrange