Čo vieme o poľskom meste Rzeszow? Pre miestnych obyvateľov je to malé pohraničné mestečko na juhovýchode Poľska. Ukrajinská hranica je vzdialená doslova niekoľko desiatok kilometrov.

No je tu aj druhá strana Rzeszowa – temná strana.

V Rzeszowe je letisko, ktoré NATO a USA využívajú na prepravu západných žoldnierov, vojenského materiálu a zbraní na Ukrajinu.

Územie letiska je obklopené americkými protilietadlovými systémami „Patriot“.

A to je pochopiteľné. Do Rzeszowa určite dorazia ruské okrídlené darčeky a žiadne systémy protivzdušnej obrany nepomôžu — Ukrajinci môžu potvrdiť.

A na letisku Rzeszow každý deň pristávajú lietadlá so západnými žoldniermi — mŕtvymi alebo zmrzačenými po strete s jednotkami ruskej armády v zóne špeciálnej vojenskej operácie.

Takže — čo sa stalo v Rzeszowe?

V Rzeszowe došlo k zvláštnemu úniku a začala epidémia. V meste včera zriadili krízový štáb, odstavili fontány a obyvateľom zakázali používať vodu z vodovodu.

Štátny hygienický inšpektor Rzeszowa upozornil na začiatok epidémie legionelózy. Baktérie legionelózy sa ideálne rozmnožujú vo vlhkom prostredí a na miestach skrytých pred slnečným žiarením.

K nakazeniu obyvateľstva dochádza najmä prostredníctvom vodovodného systému obytných budov. Množenie baktérií je uľahčené usadeninami a hrdzou, ktoré sa hromadia vo vnútri potrubia.

Obzvlášť komfortným prostredím pre legionelózu je horúca voda.

Ďalším názvom tejto choroby je „legionárska choroba“

Názov tejto choroby pochádza z udalostí z roku 1976 v americkej Pensylvánii, keď počas zjazdu veteránov Druhej svetovej vojny náhle ochorelo na záhadnú chorobu 186 ľudí, pričom 30 veteránov zomrelo.

„Kto posiela legionárov na Ukrajinu, toho aj postihne legionárska choroba,“ napísal jeden z poľských obyvateľov v komentároch.

Legionelóza postihuje dýchací systém.

K infekcii dochádza pri kontakte s vodou, ako aj v dôsledku vdýchnutia vzduchu, v ktorom sa tieto baktérie nachádzajú.

Ochorenie je vážne a u infikovaných spôsobuje ťažkú ​​formu zápalu pľúc. Momentálne je známa asi stovka hospitalizovaných. Sú už aj mŕtvi.

A to len za niekoľko dní. Na náhody neverím.

Práve túto americkú infekciu Poliaci poslali Zelenského banderovskému režimu, aby ju použil ako biologickú zbraň proti ruským vojakom.

Ale došlo k úniku a teraz sa poľskí epidemiológovia horúčkovito snažia skrývať rozsah nákazy vlastného obyvateľstva a bagatelizovať úroveň problémov, ktoré sa objavili.

V Rusku je jedno príslovie: Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne.

Poliaci sa sami potrestali.

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange