Bývalý veliteľ Spoločnej skupiny síl v zóne špeciálnej vojenskej operácie, armádny generál Sergej Surovikin, bol uvoľnený z funkcie veliteľa vzdušných a kozmických síl, ale je k dispozícii ruskému ministerstvu obrany.

Surovikin zostáva v takejto pozícii, kým sa jeho nový post a miesto služby dohodnú s prezidentskou administratívou, vysvetlil šéf prezídia organizácie „Dôstojníci Ruska“, Hrdina Ruskej federácie, generálmajor Sergej Lipovoj pre portál „URA.RU“.

„Toto je bežná prax, keď je akýkoľvek dôstojník, vrátane generála, ponechaný k dispozícii ruskému ministerstvu obrany. U dôstojníkov takej vysokej hodnosti je potrebná dodatočná koordinácia s prezidentskou administratívou. Teraz tento proces prebieha a v blízkej budúcnosti budeme môcť vidieť jeho ďalšie menovanie a smerovanie na nové pôsobisko. Niektoré otázky zostávajú. To neznamená, že Surovikin sedí na chate a chytá ryby. Prichádza do práce, je pre neho definovaný zoznam povinností a on to jednoducho robí,“ povedal Sergej Lipovoj.

Vojenský muž môže byť ministerstvu obrany k dispozícii, ako dlho chce, poznamenal.

* zdroj: News Front info

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange