A to obzvlášť v natoľko citlivej záležitosti, akou je postavenie EÚ v našej ústave.

Tvorba Ústavy vo vzťahu k EÚ pripomína slovenských janičiarov v Turecku, k bývalým vlastným súkmeňovcom boli krutejší ako Turci. Obdobou tejto krutosti je zapracovanie bezvýhradnej nadradenosti zákonov EÚ nad slovenské zákony.

Slovenska ústava ihneď na začiatku uvádza, citujem: “Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky. Prevzatie právne záväzných aktov, ktoré vyžadujú implementáciu, sa vykoná zákonom alebo nariadením vlády podľa čl. 120 ods. 2”.

Táto právna úprava ruinuje našu ekonomiku, suverenitu a štátnosť

Predpokladám okamžitú búrku a námietky, že pred vstupom do EÚ bola táto právna formulácia nevyhnutná. A naozaj bola?

Prečo potom je Ústava Francúzskej republiky, jedného zo zakladateľov EÚ tak opatrne a dôkladne ošetrená proti ničivým dôsledkom zákonov EÚ?

Pozrela som sa na francúzsku ústavu. EÚ sa venujú až na konci ústavných článkov. A dôkladne, na rozdiel od Slovenska. Od článku 88 podrobne rozoberajú právomoci EÚ a čuduj sa svete, v ich ústave neexistuje nadradenie zákonov EÚ nad francúzskymi. Presne naopak! V závere dáva Ústava možnosť odmietnúť škodlivé zákony z dielne EÚ, citujem preklad:

Hlasovaním o návrhu, ktorý v rovnakom znení prijalo Národné zhromaždenie a Senát, môže Parlament namietať proti úprave pravidiel prijímania aktov Európskej únie v prípadoch ustanovených zjednodušenou revíziou zmlúv alebo občianskym súdnictvom. spolupráce, Zmluvou o Európskej únii a Zmluvou o fungovaní Európskej únie, ako vyplývajú zo zmluvy podpísanej v Lisabone 13. decembra 2007.”

Rozhodne by stálo za to, porovnať si všetky ústavy členských štátov EÚ a zistiť, ktoré z nich je natoľko protištátna, ako je slovenská úprava Ústavy vo vzťahu k EÚ.

Je nesporné, že členstvo v EÚ nás vedie ku dnu – politickému, ekonomickému, ale aj ku konci štátnej suverenity, za ktorú naši predkovia bojovali celé storočia, ak aj nie tisícročia.

Politici, ktorí to myslia so Slovenskom úprimne, no nemajú odvahu na radikálny krok k odchodu z EÚ, by sa mali zamyslieť minimálne nad odstránením a prepracovaním uvedeného článku Ústavy.

A tí skutočne odvážni a vizionári ponúknu voličom Slovexit.

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange