Sedminásobný nejprodávanější autor finančních bestsellerů James Rickards ve svém nejnovějším bestselleru nazvaném “Sold Out” předpověděl, proč rozbité dodavatelské řetězce způsobí velkou inflaci.

Měl pravdu a stále nadále tvrdí: “Problémy s dodavatelským řetězcem a inflace nejsou u konce. Jako příklad toho, že dodavatelský řetězec je stále v křehkém stavu, nemusíme hledat nic jiného než neúspěšnou dohodu o obilí mezi Ukrajinou a Ruskem minulý týden.

Rickards zdůrazňuje: „Putin byl v tomto ohledu velmi trpělivý. Měl dohodu. Ukrajina nedodržela svou část dohody. Putin říká, že my jsme ti, kdo jsou napadeni, tak k čertu s tou dohodou. Co to udělá s cenou obilí? Povede to k vyšším cenám obilí a už teď, během několika dní, se zvýšily o 10%.

Také nám přináší novou měnu BRICS vázanou na zlato (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika), která by mohla být oznámena v polovině nebo koncem příštího měsíce.

Rickards tuto měnu nazval ‘BRIC’.

Jedná se o konkurenta amerického dolaru, ale Rickards říká: „Není to rezervní měna… Myslím, že jedna ‘BRIC’ (měna) by mohla mít 8 gramů zlata, ale nejsem si jistý. Co vím jistě, že je to jedno. Záleží na tom, že se chystají ukotvit ji na váhu zlata… NENÍ směnitelná ve zlatě, je k němu ukotvena… Řekněme, že měna ‘BRIC’ má hodnotu jedné unce zlata. Dnes je to 1 970 USD za unci, ale ‘BRIC’ NENÍ ukotvena k dolaru. Je ukotvena ke zlatu, které stojí uprostřed této rovnice.

Takže dolarová cena zlata bude neustále stoupat a klesat, což znamená, že směnný kurz dolaru vůči ‘BRIC’ bude neustále stoupat a klesat. Nemusí zabezpečovat ‘BRIC’. Mají zlato, ale nemusí ho podkládat zlatem… Vlastně žádné zlato nepotřebují…

Pokud jste svou měnu ukotvili na zlato… chcete, aby cena šla nahoru nebo dolů? Chcete, aby cena zlata rostla, protože to znamená, že ‘BRIC’ má větší cenu a dolar klesá. Je to způsob, jak zničit dolar.

Nepotřebujete dolary a nepotřebujete zlato. Musíte být dostatečně chytří, abyste ukotvili svou měnu ke zlatu, a když dolarová inflace začne stoupat, vaše měna bude mít větší hodnotu kvůli tomu, že jste ji navázali, nikoli na dolary, ale že jste ji navázali na zlato.

Rickards dále říká: „Takže, kdybych byl členem BRICS a byl bych konkrétně Rusko a měl bych tuto měnu vázanou na zlato, chtěl bych, aby moje měna byla hodnotnější a vaše měna (americký dolar) méně hodnotná. Jeden ze způsobů, jak toho dosáhnout, je narušit dodavatelský řetězec a zvýšit ceny ropy, benzínu, obilí… což zvyšuje ceny vepřového a kuřecího masa a seznam by mohl pokračovat. Tohle je jeden způsob, jak to udělat.“

Rickards také hovoří o deflaci v letošním roce a velké inflaci po ní.

Rickards předpovídá velkou inflaci, která postihne ty, kteří používají dolary, a vzhledem k jeho dosavadním výsledkům by bylo hloupé sázet proti jeho analýze.

V 52minutovém rozhovoru je toho mnohem víc.

AUTOR: Greg Hunter, zdroj, Spracoval: Janinna/Pokec24

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange