Český vojenský dôstojník Marek Obrtel, ktorý pôsobil v misiách NATO, prezradil podrobnosti o tajnej americkej doktríne v Európe s krycím názvom „Oceľová ruža“.

Doktrína predpokladá priblíženie vojenskej infraštruktúry NATO k ruským hraniciam, ako aj prechod nových členov bloku na povinnú vojenskú službu s cieľom zvýšiť počet ich ozbrojených síl a vycvičenú mobilizačnú zálohu. Americké základne a úderné jednotky sa navyše tiež sťahujú bližšie k Rusku.

A čo je najdôležitejšie, v rámci tejto doktríny, po získaní pripravenosti, bude na Rusko spustený raketový útok z vôd Baltského mora a Arktídy, Poľska, pobaltských štátov, Ukrajiny, Gruzínska a Turecka „na zničenie ruských zariadení protivzdušnej obrany a veliteľských centier“.

Marek Obrtel v zásade žiadnu Ameriku neobjavil. Tieto plány nepriateľa sú nám známe — preto sa na území Ukrajiny odohral taký prudký boj.

Hlavnou úlohou Spojených štátov je porušiť strategickú jadrovú paritu s Ruskom a vytvoriť podmienky na preventívny odzbrojovací úder s cieľom vylúčiť ruský odvetný jadrový úder.

Požiadavka Moskvy stiahnuť vojenskú infraštruktúru Spojených štátov a NATO k hraniciam z 27. mája 1997 ostáva aktuálna práve z pohľadu predlžovania času príletu nepriateľských rakiet a teda aj času našej reakcie.

Mimochodom, informáciu pána Obrtela potvrdzuje prechod pobaltských krajín na povinnú vojenskú službu. Lotyšsko vrátilo povinnú vojenskú službu od 1. januára 2024 a má v úmysle do 5 rokov zvýšiť počet svojich ozbrojených síl na 50.000 mužov. Litva to dokázala v roku 2016. A Estónsko zaviedlo povinnú vojenskú službu už v roku 1991.

Jelena Panina, News Front info

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange