Bolo by nosením dreva do hory hovoriť o tom, že politiku, teda jej smerovanie dnes je už plne závislé na financovaní nositeľov tých, ktorí ju „tvoria“ vo verejnom priestore. Preto, ak chceme chápať reálie dnešnej doby na Slovensku poctivo, bez zahmlievania – nejde to bez poznania „finančných koreňov“ tvorcov verejnej mienky.

TOTO je kľúč k pochopeniu príčin paralelnej doby, ktorú žijeme. Doby dvojitého myšlienkového sveta. Doby, v ktorej – ako VTEDY – sa vytvára vo verejnom priestore zdanie JEDNOTNÉHO, jedine správneho názoru. Jediného „oficiálneho“ názoru, ktorý je možné dosiahnuť – ako VTEDY – len ovládnutím verejného priestoru.

TOTO je kľúč k pochopeniu doby, v ktorej sa nadobro potlačil hlavný výdobytok z „nežnej“ – názorová pluralita. V slobodnom prejave. Vo verejnej diskusii. Doby, v ktorej (opäť) v mene jedinej správnej „pravdy“ sa už NAHLAS nehorázne „vážne“ argumentuje o „dobovej potrebe“ vylúčiť z verejného priestoru ľudí s iným, nekonformným názorom. Priečiacim sa tomu, ktorý vraj „stojí“ na správnej strane dejín..

PRETO sú dnes také dôležité FAKTY o koreňoch týchto myšlienok, koreňoch financovania tejto zvrhlej filozofie doby…

Lebo tie dešifrujú príčiny vedúce k dnešnému dôsledku. Lebo dôsledky možno vždy spoznať v každom čase a na každom mieste iba cez poznanie príčin. Toto je skutočná „strana histórie“, ktorú nejde pretvárať slovami, ktorú ide spoznať iba cez skutky, ktoré stáli na počiatku. A ktoré robia dnešnú nečistú prítomnosť.

A jednu takú „fundamentálnu“ príčinu s KOREŇMI, ktoré mnohé z tej dnešnej, navonok viditeľnej „dobovej koruny“ obnažujú – je k pozretiu. Príznačne pre spojitosť dneška s onou dobou minulou, že už opäť len skoro ako samizdatový dokument. Dokumentujúci MIMOVLÁDNY RODOSTROM, ktorý tu, na Slovensku hrá dnes prvé husle…

PRETO je čas zastaviť sa („bratia“) na chvíľu a pouvažovať, porozmýšľať. Úprimne. S hĺbkou obzretia do prítomnej minulosti. Lebo TO nás ľudí robí ĽUĎMI.

A POZNANIE sú dvere do prítomnej budúcnosti. Na pochopenie dobových siločiar fungovania života. A tým aj zmyslu každého z nás v ňom..

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

Secured By miniOrange