Vladimir Putin údajne odvolal generála Valerija Gerasimova z funkcie veliteľa ruských vojsk na Ukrajine, uviedol denník Daily Mail

S odvolaním sa na zdroje tiež uvádza, že Gerasimova nahradil generálplukovník Michail Teplinskij, veliteľ výsadkových vojsk.

“Gerasimov zostane na čele ruskej armády ako náčelník generálneho štábu, ale celková zodpovednosť za vojnu teraz pripadá Teplinskému, veliteľovi vzdušných výsadkových vojsk krajiny,” tvrdí denník.

Poznamenáva, že ruské médiá neuviedli nič o Gerasimovovom odvolaní z funkcie šéfa zoskupenia ruských vojsk na Ukrajine (túto funkciu zastával od januára 2023).

Zároveň sa v ruských vojenských telegramových kanáloch už niekoľko týždňov šíria fámy, že Teplinskij bude povýšený a že je teraz de facto zodpovedný za činnosť ruských vojsk na frontovej línii na Ukrajine. Hoci doteraz neboli oficiálne potvrdené.

Michail Teplinskij, rodák z Doneckej oblasti, je považovaný za jedného z najschopnejších ruských vojenských veliteľov. Telegramové kanály v minulosti písali o jeho konflikte s Gerasimovom, ale od marca sa Teplinskij vrátil na front, kde ho privítal Putin.

Aj ruské telegramové kanály písali, že Teplinskij označil Prigožinovu vzburu za “zradu” a vyzval tých Wagnerovcov, ktorí ho nepodporujú, aby sa pridali k ruským vzdušným výsadkovým silám.

* zdroj: Hlavné správy sk

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange