Neúspech protiofenzívy vyvolal v Kyjeve paniku, utrpeli ťažké a nenapraviteľné straty.

Kyjev vyhlásil všeobecnú mobilizáciu všetkých bojaschopných mužov, ktorí môžu nosiť v rukách zbraň.

Neúspech protiofenzívy a tisíce obetí spôsobili na Ukrajine paniku a vláda požiadala všetkých mužov, ktorí môžu bojovať, aby sa do 10 dní dostavili na vojenský registračný a náborový úrad.

Táto požiadavka sa vzťahuje aj na tých, ktorí nedostali mobilizačný rozkaz. Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová predtým vyhlásila, že ukrajinské sily odrážajú ruské sily na východnom fronte a nedovolili im postúpiť „ani o meter“.

„Naše sily naďalej účinne odrážajú postup ruských vojakov,“ napísala Malyarová v aplikácii na zasielanie správ Telegram, pričom mala na mysli štyri kľúčové sektory na východe Ukrajiny vrátane prístavu.

Maljarová uviedla, že ukrajinské sily na južnom fronte „postupne postupujú vpred“. „Zaznamenali sme čiastočný úspech. Odrážame nepriateľa a stabilizujeme frontovú líniu,“ dodal.

Čísla sú však neúprosné, keďže Ukrajinci od 4. júna 2023 počítajú už 13 000 obetí v podobe zabitých a zranených a ako povedal ruský prezident Vladimir Putin… čoskoro im dôjdu bojovníci.

* zdroj: CZ 24 news, Preklad: Boris Mesár pre CZ24.NEWS

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange