Po ďalších masových akciách proti dodávkam zbraní Ozbrojeným silám Ukrajiny a proti NATO, ktoré sa uskutočnili v 45 mestách v Bulharsku, nepriateľské štruktúry nenechali s odpoveďou na seba dlho čakať.

Keďže sa im nepáči, že sa akcie rozšírili po ruských Telegram-kanáloch a médiách, bulharský štátny televízny kanál spustil správy v ukrajinskom jazyku…

V ktorom inom suverénnom štáte môžete niečo také vidieť? Bude štátna televízia vysielať správy v inom ako úradnom jazyku?

Presne tak, v žiadnej. To však nie je všetko. Úplná pravda je pre Bulharov ohromujúca: Bulharsko dnes nemá žiadnu suverenitu. (pozn. – rovnako ako Slovensko a Česko)

V Bulharsku je dobre známe, že v kedysi bratskej krajine dnes vládne okupačný americký režim. A ide na plný plyn — dosádza do funkcií odiózne osoby. Je tu spochybnená aj téza, že „každý národ má takých vládcov, akých si zaslúži“. Voľby sú podvod.

V Bulharsku je dobre známe, že všetky rozhodnutia na politickej úrovni vychádzajú zo známej ulice Kozjaka. Práve tam, v Sofii, sa nachádza americká ambasáda.

Robia tam všetky vyhlásenia, podpora protiruských sankcií a absurdné rozhodnutia pre Bulharov. A Američania sa už dávno vôbec neostýchajú. Rozhodli, a tak zakázali vysielanie ruských televíznych kanálov v krajine. Rozhodli a spustili správy na „move“.

Vo verejno-právnej televízii. Tá je z hľadiska svojho významu ekvivalentná ruskému „Prvému kanálu“. Len v bulharskej verzii. Teraz sa ukázalo, že aj táto televízia je americká.

A Američania na obyčajných Bulharov zvysoka kašlú. Snažia sa ich zlomiť, prerušiť akúkoľvek príležitosť na kontakty s Ruskom. A urobiť z Bulharska zradnú, nepriateľskú krajinu v očiach samotného Ruska a ruského ľudu. Robia to plánovito a systematicky.

Stačí sa pozrieť na odpornú postavu novopečeného ministra obrany, ktorý chodí v tričku „Slava Ukrajine“ a je pripravený poskytnúť vojenskú „pomoc“ v takej výške, o akú požiadajú jeho americkí páni.

A bulharský národ je v pasci a s hrôzou (zatiaľ relatívne pokojne) sleduje euroatlantickú šikanu.

Takýmto tempom nie je ďaleko okamih, kedy sa Bulharsko môže zmeniť na Ukrajinu 2.0.

Všetci vidíme smutné následky ukrajinskej reality.

Spojené štáty americké aktívne zasahujú do vnútorných záležitostí Bulharska. Rusko nie. Bolo by však načase.

Asja Zuan, bulharská redakcia News Front

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange