Predseda vlády pán Viktor Orbán,

My občania Slovenskej republiky sa na vás obraciame ako na najbližší susedný štát, s ktorým nás spájajú dlhoročné historické väzby a mnohé spoločné záujmy s oznámením, že občania Slovenskej republiky sa pridávajú ku koalícii štátov Maďarskej republiky, Poľskej republiky a ďalších, ktoré odmietajú kvóty na prideľovanie nelegálnych migrantov.

Na podporu nášho postoja sa odvolávame na články Lisabonskej zmluvy, týkajúce sa Prisťahovaleckej politiky, Články 78 a 79 Zmluvy o fungovaní Európskej únie (ZFEÚ),ktoré jednoznačne definujú že členské štáty majú právomoci si aj naďalej ponechávať právo určovať počet osôb z tretích krajín, ktoré môžu vstúpiť na ich územie.

EÚ môže poskytovať stimuly a podporovať opatrenia členských štátov na podporu integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín s oprávneným pobytom; právo Únie však neobsahuje ustanovenie o zosúladení vnútroštátnych zákonov a právnych predpisov.

Článok Boj proti nelegálnemu prisťahovalectvu jednoznačne stanovuje, že “Európska únia je povinná predchádzať nelegálnemu prisťahovalectvu a obmedzovať ho najmä účinnou politikou návratu pri plnom rešpektovaní základných práv“.

Namiesto stimulácie VYDIERANIE

Dovolíme si pripomenúť:

Článok 77 bod 4, ktorý vymedzuje že: „Týmto článkom nie je dotknutá právomoc členských štátov týkajúca sa geografického vymedzenia ich hraníc v súlade s medzinárodným právom.

a

Článok 78 bod 5.: Týmto článkom nie je dotknuté právo členských štátov určiť počty prijímaných štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí prichádzajú na ich územie z tretích krajín s cieľom nájsť si prácu buď ako zamestnanci, alebo ako samostatne zárobkovo činné osoby.

Vážený pán predseda vlády,

Niet pochýb, že ste informovaný, že v Slovenskej republike vládne nelegitímna vláda. V decembri 2022 bola vláde Igora Matoviča vyslovená nedôvera a vzhľadom na vazalský postoj prezidentky Zuzany Čaputovej k Spojeným štátom americkým, nedošlo k novým legitímnym demokratickým voľbám, ale k vymenovaniu jej osobnej proamerickej vláde, zloženej z členov strany Progresívneho Slovenska, z ktorej prezidentka pochádza.

My občania Slovenskej republiky neuznávame rozhodnutia súčasnej nelegitímnej vlády a pevne veríme, že v septembrových voľbách vzíde demokratická vláda, ktorá bude rešpektovať rozhodnutia svojich voličov, v tomto prípade rozhodné odmietnutie prijímania nelegálnych migrantov.

podpora úteku a pomoci pri opustení domovov namiesto účinnej “politiky návratu”

Preto si dovoľujeme požiadať vás o to, aby ste Slovenskú republiku zaradil do zoznamu štátov, odmietajúcich migráciu.

Vážený predseda vlády, pán Viktor Orbán,

Zároveň si dovoľujeme položiť vám otázku, ktorá sužuje slovenských občanov, ako je možné, že južné maďarské hranice prepúšťajú také enormné množstvo nelegálnych migrantov. Nepochybujeme, že daná situácia je neúnosná aj pre Váš štát a preto si vyžaduje neodkladné riešenia.

V tejto súvislosti si dovolíme si požiadať vás o sprísnenie kontroly južnej hranice Vášho štátu tak, aby boli zastavené nekonečné migračné prívaly.

Na záver si dovolíme vyjadriť nádej, že po voľbách bude v Slovenskej republike obnovená demokratická vláda a s ňou aj oživená efektívna spolupráca našich dvoch krajín a aspoň troch krajín bývalej Vyšegrádskej štvorky.

S úctou

Členovia Občianskeho združenia Archa a občania Slovenskej republiky

J.E. Pán Viktor Orbán

Veľvyslanectvo Maďarskej republiky na Slovensku

Bratislava

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange