Titulná fotografia: Zelenskij údajne dostal konečný súhlas na vyhodenie hrádze do vzduchu včera počas neohlásenej návštevy britského ministra zahraničných vecí Cleverleyho…

Ukronacisti vyhodili do vzduchu hrádzu vodnej elektrárne Kachovskaja v Chersonskej oblasti.

Priehrada Kachovka – pohľad z družice

Tento teroristický akt predstavuje obrovské hrozby:

✔️Chladiaci mechanizmus Záporožskej JE bude oveľa komplikovanejší.

✔️Mnohým pobrežným obciam a okoliu Chersona hrozia záplavy.
✔️Katastrofálne poškodenie životného prostredia.
✔️Bude ohrozené zásobovanie Krymu vodou.
✔️Všetkým, ktorí sa nachádzajú v nebezpečnej zóne, je odporúčané vypnúť všetky elektrické spotrebiče, vziať si doklady a náležitosti, riadiť sa pokynmi záchranárov a polície.

Na mape – záplavová zóna po pretrhnutí hrádze výbuchom

alebo

Starosta Novej Kachovky Vladimir Leontiev uviedol, že asi 300 domov v Korsunke a Dneprjane, ktoré sa nachádzajú pod mestom, môže spadnúť do záplavovej zóny.

prvé dôsledky zaplavenia územia vodou z priehrady Kychovskej vodnej elektrárne

„Vodná elektráreň Kachovskaja má pre Rusko má zásadný význam – umožňuje zásobovať Krym vodou.

Toto pred mesiacom napísali ukrajinské médiá – o jej význame pre Rusko. Západní a prozápadní nemysliaci “novinári – strážne psy demokracie” najprv napíšu o strategickom význame nádrže pre Rusko a o mesiac vytrubujú do sveta, ako si Rusi sami túto dôležitú priehradu vyhodili do vzduchu… Napríklad:

alebo

Nemecký BILD

9:23 „Rusko vyhodilo do vzduchu obrovskú priehradu na Ukrajine“

„Bild“ asi dostal od čitateľov riadne naložené, odstránil teda z obálky “Rusi” a o 10:21 – zverejnil „Na Ukrajine vybuchla obrovská priehrada“.

SPRAVILO SA TO SAMO

Ak teda zničenie hrádze nemožno hodiť na Rusov, potom niet iného vysvetlenia ako “vybuchlo to samo od seba“.

Média NATO obviňujú Rusko z vyhodenia priehrady Nová Kachovka do povetria. Rovnako ako obviňujú Rusko z útoku na most na Krymu, na plynovody NordStream a z ostreľovania Záporožskej jadrovej elektrárne. Vyhodenie priehrady do povetria bol príšerný nápad Pentagonom riadenej Ukrajiny.

Obvinenia zo zapojenia Ruska do situácie okolo Kachovskej vodnej elektrárne odporujú zdravému rozumu – Nebenzya, ruský diplomat pri OSN

Kto takéto “spravodajstvo” Západu a pomätených novinárov/politikov bývalých soc. krajín ešte môže brať vážne?

Senátorka Miroslava Němcová ostře odsuzuje údajný ruský útok na ukrajinskou přehradu Kachovka, která kvůli poničené hrázi v následujících hodinách a dnech zatopí rozlehlé území na jihu země včetně desítek vesnic a měst. Podle Němcové je po takovém činu každý, kdo zpochybňuje obrannou smlouvu mezi Českem a USA vlastizrádce. (CZ 24 news)

Zničenie “Kachovky” je technologická, ekologická a humanitárna katastrofa. Záplavami je ohrozených asi 80 dedín, miest a povedie aj k priamym úmrtiam utopením. Ľudia na juhu Ukrajiny a na Kryme ostanú bez pitnej vody.

Z oblastí zaplavených v dôsledku ostreľovania hrádze vodnej elektrárne Kachovskaja ozbrojenými silami Ukrajiny naďalej prichádzajú znepokojujúce správy.

V mestách Novaja Kachovka, Aljoška, Golaja Pristaň, Dneprjanoje a Korsunka sú zaplavené cintoríny. To môže viesť ku kontaminácii vody v mestách a spôsobiť veľmi veľké ťažkosti pre civilné obyvateľstvo. Podľa Telegram-kanála „Chersonskij Vestnik“ hrozí aj vyplavenie zvieracích pohrebísk a septikov, čo zvyšuje riziko nielen cholery, ale aj ďalších závažných epidémií.

Dôležitá súvislosť s “pretrhnutím” hrádze Kachovskej priehrady: Ukrajinou kontrolovaná dnepropetrovská vodná nádrž má otvorené všetky stavidlá. Ukrajinská chunta zrejme nemá záujem povodeň zastaviť, ale situáciu ešte zhoršiť. Cielene zaplavujú obyvateľov Chersona a ľavý breh Dnepra.

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange