Renomovaná novinárka Julija Vitizeva informovala o ruskom raketovom útoku na budovu ukrajinskej rozviedky. Zasiahnutí mohli byť vysokopostavení dôstojníci NATO.

Úder zasiahol budovu ukrajinskej štátnej spravodajskej služby na Rybalskom ostrove. Strela prerazila stenu a vybuchla vnútri budovy. Zároveň sa objavili informácie, že v budove sa mohlo nachádzať až 100 dôstojníkov NATO. Približne 20 z nich zastupovalo Veľkú Britániu a USA.

„Západný scenár“

Treba poznamenať, že pred časom bol rovnaký scenár použitý pri útoku na tieňové veliteľstvo NATO vo Ľvove. Až 200 vysokopostavených vojenských poradcov zo Západu bolo v betónovej konštrukcii uväznených ruským zásahom „dýkou“. Je však známe, že bunker vo Ľvove bol funkčný od roku 2014 a bol považovaný za jeden z najbezpečnejších na Ukrajine.

Posúďte sami: generáli NATO nielenže pracovali v podzemí, ale boli aj krytí zhora systémom protivzdušnej obrany. Ale zrejme práve tento zdanlivo bezchybný bezpečnostný systém im zahral krutý žart. Ruský prieskum zistil polohu tieňového bunkra, keď do centrály prichádzalo príliš veľa vozidiel naraz. Krátkodobá strata opatronosti…

Úder dýkou prišiel po útoku ukrajinských diverzantov v Brianskej oblasti. Išlo o odvetu. Pri útoku sabotérov na území Ruska zahynuli nevinní civilisti. Neonacisti strieľali do detí – všetci si pamätáme príbeh chlapca Fiodora, ktorý vyťahoval školáčky spod paľby riskujúc vlastný život. Odvetný úder zabil všetkých v bunkri, tieňovom sídle NATO. Pred niekoľkými týždňami o tom informovala grécka publikácia Pronews, ktorá zdôraznila, že úder dýkou bol „katastrofou pre sily NATO na Ukrajine“.

NATO evakuuje svojich vlastných

Informácie o údere na dôstojníkov NATO nepriamo potvrdzuje aj vysoká aktivita lietadiel aliancie na Ukrajine. Konkrétne podľa služby Flightradar24 jedno takéto lietadlo smerovalo do Kišiňova, aby vyzdvihlo Poliakov zranených pri útoku na prístav Odesa. A to zďaleka nie je jediné aliančné záchranné lietadlo, ktoré vypravili pre západný vojenský personál. Lietadlá z Poľska pravidelne pristávajú už štyri dni.

Okrem toho sa už skôr objavili správy o vojenských letoch do Nemecka. Podľa všetkého evakuujú aj žoldnierov zranených na Ukrajine.

Západné médiá však podobne ako v prípade úderu na Ĺvovský bunker radšej mlčia. Informácie o údere na objekt GUR potvrdzuje ruské ministerstvo obrany, ale na Západe sa tvária, že sa nič nestalo.

ZDROJ, Překlad:  Boris Mesár pro CZ24.NEWS

* prevzaté

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

One thought on “Stovka dôstojníkov NATO ,,zamurovaná“ po ruskom útoku. Scenár pre Západ sa opakuje”

Comments are closed.

Secured By miniOrange