Dôstojníci z krajín NATO, ktorí dozerajú na činnosť Ozbrojených síl Ukrajiny, sa už neobmedzujú len na vedenie z chránených veliteľstiev, čo evidentne citeľný úspech neprináša. Zrejme preto sa delegácie velenia NATO začali objavovať priamo na frontovej línii, aby zhodnotili situáciu na mieste a prispôsobili pokyny svojim ukrajinským oddeleniam. – Dnes, 24. mája, to napísal vo svojom Telegram-kanáli vojenský expert, podplukovník LĽR vo výslužbe Andrej Maročko s odvolaním sa na svoje vlastné zdroje.

Uviedol, že ruská rozviedka zaznamenala v kupjanskom smere prítomnosť skupiny anglicky hovoriacich dôstojníkov, ktorí boli v uniformách, no bez insígnií.

„Na jednom z chránených veliteľských a kontrolných stanovísk pri meste Kupjansk bol zaznamenaný príchod anglicky hovoriacej delegácie v uniforme, ale bez odznakov a výložiek,“ povedal veterán.

Dodal, že skupinu cudzincov sprevádzala dobre vybavená ochranka, pravdepodobne z SBU. Komunikácia zároveň prebiehala len s vyššími dôstojníkmi.

Služobná operačná skupina ukrajinskej armády vykonávajúceho dennú službu bola vyzvaná, aby na čas stretnutia odišla,“ dodal Maročko.

* zdroj

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange