Mikulec prikázal od 24. mája 2023 do 8. júna 2023 “dočasne obnoviť” kontroly na hraničných priechodoch na Slovensku. Vládne nariadenie, na základe ktorého má byť od 24. mája 2023 do 8. júna 2023 dočasne obnovená kontrola hraníc s uvedenými susednými členskými štátmi EÚ a na medzinárodných letiskách, bolo schválené v stredu 26. apríla 2023.

Dočasné kontroly na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom má byť zavedené údajne z dôvodu konania konferencie GLOBSEC 2023 Bratislava Forum, ktorá bude prebiehať v dňoch 29.–31. mája 2023. (oficiálne informačné zdroje)

Mikulec kvôli migrantom ochranu nášho vnútroštátneho priestoru nezaviedol. Kvôli trojdňovej konferencii zavádza “dočasné opatrenie” v trvaní plných 2 týždňov…

  • Účelom kontrol je prijatie nevyhnutných opatrení súvisiacich so zabezpečením verejného poriadku a bezpečnosti na území Slovenskej republiky počas konania bezpečnostnej konferencie.
  • Pozemné hranice Slovenskej republiky s Poľskou republikou, Českou republikou, Rakúskou republikou a Maďarskom sa môžu počas trvania dočasného obnovenia kontrol na vnútorných hraniciach Slovenskej republiky prekračovať iba na vymenovaných hraničných priechodoch

Je iba náhodou, že “dočasné opatrenie” MV SR termínovo “iba náhodou” ladí s inými dôležitými, vážnymi udalosťami?

Máme 21. máj a v nasledujúcich dňoch očakávame:

  • tisícky slovenských vojakov čaká cvičenie, presúvať sa budú aj spojenci,
  • na cestách bude rušno, presuny vojenskej techniky začnú o niekoľko dní,
  • 3. júna má začať najväčšie cvičenie vojsk NATO.

Čo myslíte ľudia, “dočasné obnovenie” kontrôl na hraničných priechodoch je naozaj IBA kvôli konferencii GLOBSEC alebo je GLOBSEC iba zámienkou na “uzatvorenie” územia SR pred veľkými vojenskými aktivitami NATO?

Loading poll ...
Už. čoskoro
Ktorá možnosť najlepšie vystihuje dôvod obnovenia kontrôl na hraniciach?

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

** súvisiace články

NATO sa pripravuje na vojnu s Ruskom, členovia aliancie vypracúvajú obranný plán pre prípad konfliktu

„Vedúci predstavitelia NATO na svojom júlovom summite budú schvaľovať tisíce strán tajných vojenských plánov, ktoré po prvý raz od studenej vojny podrobne popíšu, ako bude aliancia reagovať na konflikt s Ruskom,“ píše Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov.

By ARCHA

Secured By miniOrange