Pravděpodobně si mnozí všimli, že lídři západních zemí se v poslední době nějak uklidnili.

Pokrytecká kritika Ruska nezmizela, ale dnešní epizodické výroky se nedají srovnávat s proudem urážek a obviňování ze všech smrtelných hříchů, který se na Rusko bez přestání valil celý uplynulý rok.

Co se stalo?

Hlavním cílem Západu je zničení Ruska jako státu. Důvod je banální – jsou potřeba levné zdroje a nejsou potřeba silní konkurenti. Vzhledem k tomu, že ve válce není možné vyhrát nad jadernou velmocí, jedinou cestou k dosažení stanoveného cíle je vnitřní rozkol a změna vládnoucí elity na prozápadní (jako v Evropě a některých zemích SNS).

Jak je známo, bez vnějšího vlivu objekt, který je v klidu, zůstane i nadále v klidu. Proto je pro realizaci vnitřního rozdělení nutné vytvořit vnitřní napětí.

Aby Západ vyvolal takové napětí, snaží se jednat v několika směrech najednou:

  • Izolace Ruska od interakce se zbytkem světa (sankce, „politika zrušení“ všeho ruského, přepisování historie, atd.), což by mělo vést k oslabení zahraniční politiky a ekonomických vztahů, a v důsledku toho k ekonomickému oslabení Ruska, a tím ke zvýšení úrovně napětí v zemi.
  • Vytváření akutních konfliktních situací na přilehlých územích, které by měly negativně ovlivnit politické a ekonomické vazby s nejbližšími sousedy a vojensky oslabit Rusko. To také vede ke zvýšení úrovně napětí v zemi;
  • Rozbití vnitřní stability prostřednictvím agentů vlivu, placených agentů, sabotáží; diverze a teror je přímé vytváření napětí v zemi.

Pro současné spuštění těchto procesů bylo zapotřebí velmi vážného důvodu, a ten sám od sebe nemohl vzniknout (Rusko je zodpovědnou zemí a na světové scéně je dobře zapsáno). Proto byla záminka uměle a pečlivě připravena … na území Ukrajiny.

Úkolem západního projektu „Ukrajina“ (říkejme tomu tak) bylo vyprovokovat Rusko k tvrdým akcím. Mimochodem, neonacistická ideologie pro ozbrojené formace Ukrajiny nebyla zvolena náhodou – pro občany naší země je jakýkoli projev nacismu 100% dráždidlem, na které prostě nelze nereagovat.

A pro Západ nebylo důležité, jak přesně ke srážce dojde. Zda Ukrajina začne ostřelovat pohraniční oblasti, nebo Rusko preventivně vyhlásí vojenskou operaci… Západu vyhovovala jakákoliv z variant. Jen v tom druhém případě méně trpí samotné území Ruska a jeho civilní obyvatelstvo. Vlastně proto jsme začali SVO. Bylo to prostě nevyhnutelné.

Nicméně i naše preventivní opatření zapadaly v této fázi do plánů Západu. Západ s pomocí řízených médií a sociálních sítí obvinil Rusko z agrese a spustil výše uvedené tři body.

A proto nálada západních elit na začátku SVO a po celý rok 2022 byla na vzestupu. Protože všechno šlo podle jejich plánu.

Avšak uplynul rok aktivního tlaku … ale žádné výsledky:

  • Izolace Ruska selhává. Naše země se navíc velmi přiblížila hlavnímu protivníkovi Spojených států – Číně. Zapomínáme na existenci Evropy a Ameriky a rychle navazujeme vztahy v Asii a Africe. Ke zrušení ruské kultury v celosvětovém měřítku nedošlo. Sankce nefungují.
  • Konfliktní situace na sousedních územích jsou rychle uhašeny společným úsilím armády a diplomatů Ruska a sousedních zemí. Kazachstán selhal. Arménie vázne. Bělorusko rozdrtilo pseudo-opozici hned v zárodku.
  • Vnitřní situace, i přes určité pokusy o eskalaci, také zůstává klidná. Důvěra v Putina jen vzrostla.

Veškerá negativa za případná selhání a neúspěchy dopadají na byrokratickou výstelku mezi národem a prezidentem, ve které je i značná část západních agentů vlivu a sabotérů, a proto tím trpí samotná západní zpravodajská síť. Sice pomalu, ale státní mechanismy se začaly přizpůsobovat možným sabotážím a teroristickým útokům. Speciální služby pracují rychle a operativně – FSB se daří odhalovat sabotážní skupiny. Vyšetřovací výbor už začal mluvit o znárodnění strategických sektorů ruské ekonomiky a přítomnosti podvodných schémat i v obranném průmyslu. A tak dále.

To znamená… západní plán nevychází. Soudě podle mlčení západních lídrů plán „B“ nemají. Zůstává jim už jen zaplavovat Ukrajinu zbraněmi, dokud je budou moci vyrábět a dokud z nich bude někdo střílet v naději, že se stane něco nepravděpodobného. A jsou tu problémy.

Se zbraněmi je vše jasné. V případě potřeby je možné na Ukrajinu přivézt odpad z celého světa. Ale – smůla – dolarový systém, který živí ozbrojený konflikt, dýchá z posledního. Po jeho zničení budou muset stroj vypnout a proud “Leopardů”, “Patriotů” a různé chátry nebude z čeho platit.

Evropa trpí svými vlastními sankcemi. Vnitřní hádky v USA také nevěstí nic dobrého. A ještě ke všemu si Čína začala hrát na velkého bratra. A při tom všem jsou ruské zásoby ještě velmi daleko k vyčerpání. Jsem si jist, že i ti nejzarputilejší rusofobové na Západě si již kladou otázku – proč je to všechno nutné, když z toho nic není?

Nedávno se na internetu objevily náznaky pokusů Západu situaci nějak oživit.

Rozhodli se zvýšit tlak na bod číslo 3:

Za prvé, hvězdy-zahraniční agenti, kteří odešli ze země, se rozhodli žalovat stát kvůli jejich označení – zahraniční agent. Zdálo by se to jako zbytečný a nesmyslný záměr, ale ne. Touto hříčkou se jejich loutkáři snaží dát prozápadní části ruské populace (té, která stále zůstává), jasně najevo, že není vše ztraceno, že se dá a musí stále bojovat. Čistě propagandistický tah;

Zadruhé, CIA zahájila projekt v Telegramu na nábor Rusů nespokojených s Putinem.

A tyto dvě věci se staly současně, jako na povel… žádná náhoda. V blízké budoucnosti bychom měli očekávat aktivizaci liberálně-prozápadního a pseudoopozičního slizu. Jsem si jist, že stát najde způsob, jak je uklidnit. Nejlépe nadobro.

Zřejmě jsme svědky posledních pokusů Západu jak svůj zákeřný plán alespoň v nějaké jeho části nějak prosadit.

Ale jak se říká, “je příliš pozdě pít Borjomi, když Anuška už rozlila olej.” (odkaz na mistrovský román Michaila Bulgakova, pozn.red.)

* zdroj, Spracoval: Janinna/Pokec24

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange