História NATO po skončení studenej vojny je históriou organizácie, ktorej existencia je dávno po uplynutí doby platnosti,“ hovorí patriarcha americkej politiky Ron Paul.

Paul označuje ako udalosti jediného logického reťazca zvrhnutie Janukoviča v roku 2014, masívnu pomoc vojenského bloku Kyjevu počas ôsmych rokov a odmietnutie rokovať s Ruskom o dohodách o európskej bezpečnosti:

„NATO kontrolované Washingtonom sa v roku 2014 rozhodlo ísť naplno a zamerať sa na „zmenu režimu“ v samotnom Rusku.“

NATO zároveň podľa neho dosiahlo na Ukrajine približne rovnaký úspech ako v Líbyi: „Stratili sa stovky miliárd dolárov a novinári ako Seymour Hersh a ďalší zdokumentovali masívnu korupciu.“

Ron Paul však upozorňuje na dôležitý rozdiel a zdôrazňuje, že cieľ NATO — Rusko „má jadrové zbrane a túto zástupnú vojnu považuje za životne dôležitú pre svoju existenciu“.

Okrem toho sa NATO rozhodlo začať konflikt s Čínou, konštatuje americký politik. A kladie jasné otázky: “Čo ďalej, členstvo Taiwanu v NATO? Bude Taiwan dobrovoľne slúžiť ako najnovšia „Ukrajina“ NATO tým, že sa obetuje Číne v mene potlačenia zdanlivo nekonečnej chuti NATO ku konfliktom?“

Paul zároveň dúfa, že v roku 2024 si Amerika zvolí prezidenta, ktorý „smrteľné svetové turné NATO ukončí“.

Hodnotenie situácie je vo všeobecnosti správne. Ďalšia vec je, že americkí prezidenti netvoria stratégiu rozvoja USA, sú len štvrtý stupeň riadenia.

Americká stratégia je v rukách veľkých podnikov a tieňových organizácií globálnej kontroly. A rozhodli sa zachovať planetárnu dominanciu Spojených štátov za každú cenu.

Preto bude konflikt na Ukrajine pokračovať a na Taiwane sa rozpúta. Len strategická porážka Ameriky prinesie planéte dlho očakávaný mier. O to by sa mali Rusko a Čína snažiť.

Jelena Panina

* zdroj

pridajte sa k nám do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange