Šéf súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner Group Jevgenij Prigožin v stredu uviedol, že ukrajinské sily začali protiútok v Arťomovsku (v ukrajinčine známom ako Bachmut) a hrozí, že jeho nedostatočne zásobované jednotky budú prevalcované.

Vágnerove sily postúpili v stredu o viac ako 200 metrov, pričom utrpeli 116 obetí a v ukrajinskom vlastníctve ostalo menej ako tri štvorcové kilometre mesta Donbas, uviedol Prigožin v zvukovom zázname zdieľanom na internete.

Líder PMC však vzápätí oznámil, že ukrajinská armáda „…začala protiútok“, pričom má k dispozícii „…neobmedzenú živú silu a muníciu“.

Medzitým vykreslil hrozivý obraz vlastnej situácie Wagner, keď povedal, že „nedostatok munície je akútny“ a jeho jednotkám ostáva dostatok nábojov „len na niekoľko dní“.

Ruské ministerstvo obrany odmieta Wagnerovi vydať delostreleckú muníciu a „ignoruje každú našu žiadosť“, tvrdil Prigožin.

Vagnerove jednotky boli na čele pouličných bojov v Arťomovsku, ktorý Ukrajinci poznajú ako Bachmut, kľúčovej železničnej a cestnej križovatke v Donbase. Kyjev nasmeroval do mesta desaťtisíce vojakov, aj keď Wagner a ďalšie ruské jednotky zaviedli palebnú kontrolu nad všetkými zásobovacími cestami, čím Ukrajincov takmer obkľúčili.

* zdroj

pridajte sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange