Kyjev pripravuje 12 bojových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny, z ktorých každá pozostáva z približne 4000 vojakov, aby sa zapojili do protiofenzívy. Avšak celá táto masa ľudí, ak sa pokúsia zaútočiť, bude takmer hneď zničená. – Pre portál „Pravda.ru“ na to upozornil vojenský expert, plukovník v zálohe Anatolij Matvijčuk.

USA a spojenci NATO cvičia deväť formácií, ktoré podľa odhadov západných analytikov budú dokončené do konca apríla. Matvijčuk zdôraznil, že dĺžka frontovej línie je viac ako tisíc kilometrov. Jedna brigáda bude schopná pokryť približne 10 kilometrov, 12 brigád — 120 kilometrov. Preto tucet bojových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny dokáže pomôcť ukrajinskej „ofenzíve“ len na malom úseku frontu.

Hovoriť o protiofenzíve pozdĺž celej línie konfrontácie je nezmysel,“ zdôraznil expert.

Západ predkladá Ukrajine také požiadavky, ktoré Kyjev nikdy nebude môcť splniť, upozornil plukovník.

Po prvé, Ozbrojené sily Ukrajiny si nedokážu vytvoriť ani trojnásobnú prevahu nad ruskou armádou.

Po druhé, ukrajinské letectvo nemôže získať vo vzdušnom priestore prevahu.

Po tretie, Ukrajina nesplní palebné úlohy, ktoré by mohli zastaviť postup Ozbrojených síl RF.

Týchto 12 brigád tam bude, kým sa nestretnú s našimi jednotkami. Ak sa stretnú, prestanú existovať,“ upozornil Matvijčuk.

Vedenie kyjevského režimu aktívne presadzuje svoju protiofenzívu z dvoch dôvodov súčasne, domnieva sa plukovník. Prvým je dokázať Ukrajincom, že vláda robí všetko pre to, aby „zničila“ nepriateľa. Druhým je ukázať Západu potrebu dodávok zbraní.

„Dáte nám zbrane – budeme bojovať, teraz je to so zbraňami zlé – nemôžeme bojovať, tak nám ich dajte a budeme bojovať. Toto je čistá propaganda, vydieranie. Ukrajina vykrúca Západu ruky,“ dodal Matvijčuk.

AUTOR: Anatolij Matvijčuk, ZDROJ, Preklad: N.F.

* prevzaté

pridajte sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange