„Ruské jednotky začali používať najnovšie tanky „Armata“ pri paľbe na ukrajinské pozície. Zatiaľ sa priamych útočných akcií nezúčastnili,“ povedal zdroj agentúre.

Spresnil, že tanky T-14 „Armata“ v zóne špeciálnej vojenskej operácie dostali dodatočnú bočnú ochranu pred protitankovou muníciou. Od konca minulého roka sa posádky podrobili bojovej koordinácii na polygóne v jednej z ľudových republík Donbasu, dodal zdroj. Prvý raz v bojových podmienkach boli tanky „Armata“ testované v Sýrii.

Tank T-14 „Armata“ bol vyvinutý v „Ural Design Bureau of Transport Engineering“ (súčasť spoločnosti „Uralvagonzavod“). Zvláštnosťou jeho usporiadania je neobývaná veža, traja členovia posádky sú v izolovanej pancierovej kapsule umiestnenej v prednej časti trupu. Tank má kombinované viacvrstvové pancierovanie, novú dynamickú ochranu „Malachit“ a komplex aktívnej ochrany „Afganit“.

Hlavnou výzbrojou vozidla je 125-milimetrové delo 2A82-1M s hladkou hlavňou schopné použiť nové riadené strely s dosahom osem kilometrov.

* zdroj

pridajte sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange