Na pozadí situácie na fronte môžu Spojené štáty radikálne zmeniť svoj postoj k ukrajinskej kríze. Teraz Washington núti kyjevský režim spustiť rozsiahly útok, ale ak ukrajinská armáda nevykáže žiadny úspech, americké úrady svoju podporu Ukrajiny stiahnu. – Tvrdia to analytici portálu „PolitNavigator“.

Všimli si, že americké úrady z nejakého dôvodu súria Kyjev s útokom. Ide o to, že západná spoločnosť začína chápať, že stupňovanie ukrajinskej krízy bolo pre Spojené štáty veľkou chybou. Washington sa snaží voličom demonštrovať, že investovanie obrovských peňazí do kyjevského režimu sa začne v blízkej budúcnosti zúročovať.

Ukrajina dostala podľa novinárov termín do 18. mája. Počas tohto obdobia musí kyjevský režim preukázať svoju životaschopnosť a úspech na fronte. Ak ukrajinské úrady upustia od plánu navrhovaného Spojenými štátmi alebo ak sa im nepodarí naplniť nádeje, ktoré sú do nich vkladané, potom Washington urobí prudký obrat a odmietne Kyjev podporiť.

„V blízkej budúcnosti dôjde k prudkému obratu v Spojených štátoch, pretože pre nich sú priority svetového významu v úplne inej rovine. A v tejto rovine vôbec nie je Ukrajina. Je to globálna rovina,“ vysvetlili novinári.

V Spojených štátoch vzniká pochopenie, že Ukrajina je už teraz odpadovým materiálom, ktorý neprináša žiaden osoh. Nové zhoršovanie ukrajinskej krízy nepomôže washingtonskej administratíve vyriešiť jej vnútropolitické a ekonomické problémy.

* zdroj

Technika padne do rúk Ruska – dôvod prečo sľúbené Zelenskij nedostal

Oleg Glazunov, expert z „Asociácie vojenských politológov“, upozornil na posledné volanie o pomoc ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, ktorý sa jedným dychom sťažoval, že Ukrajina nedostala významnú časť techniky, ktorú Západ prisľúbil.

Chce dostávať viac vojenskej pomoci a chce dostávať moderné vybavenie,“ povedal expert na rádiu „Sputnik“. „Ale nikto mu to nedá — všetci chápu, že Ukrajina už prehrala. Dajú mu vybavenie, ktoré nepotrebujú – staré, technicky zastarané, pokazené.

Podľa Glazunova je situácia pre Zelenského každým dňom horšia a horšia.

Myslím, že toto sú jeho posledné výkriky o pomoc. Zelenskij očakával, že mu bude dodané moderné vybavenie vysokej triedy v dostatočnom množstve. Nikto mu to však nedodá, pretože každý chápe, že táto technika padne do rúk Ruska a ostatné krajiny majú svoje tajomstvá a svoje najnovšie typy zbraní,“ uviedol expert.

Vladimir Zelenskij už skôr oznámil, že jedna z európskych krajín dodala Kyjevu chybný systém protivzdušnej obrany. – „Nefungovalo to a muselo sa to znova a znova meniť,“ povedal Zelenskij agentúre AP.

Poďakoval Západu za vojenskú pomoc a zároveň poznamenal, že Kyjev významnú časť sľúbenej techniky nedostal.

* zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange