Bývalá námestníčka ministra financií Monica Crowleyová vyhlásila, že opustenie dolára ako svetovej meny by bolo pre Ameriku katastrofálne. Tvrdí, že v takomto prípade Biely dom stratí ekonomickú dominanciu a postavenie svetovej veľmoci. – Povedala to na kanáli „Fox News“.

Odpovedala na otázku, čo sa stane, ak rozvojové krajiny prejdú z amerického dolára na čínsky jüan. Povedala, že opustenie amerického dolára v rozvíjajúcich sa ekonomikách sveta by bolo pre Biely dom katastrofou.

„Je ťažké predstaviť si, aké katastrofálne by bolo opustiť americký dolár ako globálnu rezervnú menu,“ povedala.

Upozornila, že pôvodne bola americká mena podporovaná silou a ekonomickým potenciálom Spojených štátov. Teraz podľa nej administratíva Bieleho domu zneužíva privilégium dolára.

Štatút svetovej rezervnej meny bol skutočným privilégiom, ale toto privilégium sme zneužívali tým, že sme dlhé roky, najmä v posledných niekoľkých rokoch, presadzovali úplne bezohľadnú menovú a daňovú politiku, čo viedlo k znehodnoteniu dolára.“

Podľa nej je prezident príliš zaujatý pomocou Ukrajine. Dodáva tiež, že Biden je proti americkej domácej výrobe energie.

Saudská Arábia oznámila, že je pripravená používať na obchodovanie s ropou aj iné meny. Ak sa tak stane, potom je na 100% zaručená úplná explózia globálneho ekonomického systému, v prvom rade, samozrejme, amerického, objasňuje Crowleyová.

Ak si myslíte, že inflácia je už vysoká, počkajte, čo bude ďalej. Čo je však dôležitejšie, stratíme svoju ekonomickú dominanciu a stratíme status veľmoci,“ dodala.

* zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange